Üdv!

Majd idővel teszek fel néhány barkács cuccot stb.Majd meglátom...Meg még szeretnék felrakni olyat hogy régi cuccok feldobása stb.

2009. szeptember 12., szombat

NANA ismertető

Most jelenleg ezt az animét nézem.

Nana (manga)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából.

Nana
ナナ
Nana
Műfaj romantikus, dráma, zenés
Manga
Író Jázawa Ai
Rajzoló Jázawa Ai
Ország Japán
Kiadó Cookie
Antológia Sueisa
Megjelenés 2000
Kötetek 21
TV-anime
Rendező Aszaka Morio
Stúdió Madhouse Studios
Ország Japán
Csatorna NTV
Első sugárzás 2006. április 5.
2007. március 27.
Epizódok 47

A Nana (ナナ?) egy mangasorozat, melynek írója és rajzolója Jadzava Ai. A mangából első fejezetének megjelenése után néhány évvel anime sorozat is készült, ami 47 epizódból áll. A sorozat két címszereplője az azonos keresztnevű Ószaki Nana és Komacu Nana, akik véletlenül ismerkednek meg egy Tokióba tartó vonaton. Ószaki önálló és lázadó személyiségű, aki punk együttesével készül betörni Japán zene életbe. Komacu, akit általában Hacsikónak szólítanak érzékeny és sokszor elesett. A sors úgy hozza, hogy a két, igencsak eltérő természetű lány később ismét találkozik és közösen kezdenek bérelni egy lakást Tokióban. A Nana története a két lány barátságáról, szerelmükről, útkeresésről és az életükről szól.

A manga első tizenkét kötete összesen 22 millió példányban kelt el Japánban,[1] majd pedig 2005-ben az első tizenöt kötet összesen 34 és fél millió példányban, mellyel a negyedik legkelendőbb sódzso-manga helyét vívta ki magának. A manga története alapján az animesorozaton kívül két élőszereplős film is készült, melyeket 2005-ben és 2006-ban mutattak be Japánban. Magyarországon az animét az Animax május 1-től tűzte műsorra, dupla epizódokban.[2]

A főszereplők


Komatsu "Hacsi" Nana

Egy vidám, vidéki lány, ösztönösen őszinte és kitárulkozó típus, aki hajlamos első látásra beleszeretni a férfiakba, ami már többször okozott nekik fájdalmat. Most, hogy megtalálta az igazi szerelmét, Tokióba költözik a barátjához. Álma, hogy szerető feleség legyen, kertes házban élhessen és főzhessen arra a férfira, akit nagyon szeret. Barátja az egyetemi évei alatt önálló lett, ő pedig dolgozó nő szeretne lenni, hogy ezzel ne okozzon problémát a fiúnak, de mindig mellette lehessen. De késő, hiszen az álmok szertefoszlottak, Shouji megcsalta egy Sachiko nevezetű lánnyal. Története egy önállótlan és a tündérmesékben még hivő lányról szól, akinek be kell látnia, hogy az élet nem mindig azt adja, amit várnánk. A becenevét, az, hogy Hachiko/Hachi, Nanától kapta, mert szerinte olyan mint egy kiskutya:levakarhatatlan,de szófogadó, viszont a tartása kegyetlen fárasztó.[japán szójáték: Nana=7 Hachi=8, Hachiko egy híres japán kutya, mint kb. nálunk Lassie]. A Nana jelentése hét, minden hetes számmal való dolog kísérti útja során.A mangában már a szerzőt szidják, hogy kezd unalmas lenni ezzal a poénjával. Ha valami rossz történik vele, mindig a "Patást" az "Ördögöt" a "Sátánt" hibáztatja.

  • Japán hang: KAORI (Kavana Midori)
  • Angol hang: Kelly Sheridan
  • Magyar hang: Mezei Kitty.


Oosaki Nana

A Black Stones punk együttes énekese, hűvös, extrém kinézetű lány, szép sminkelt arca és ékszerei mögött sebzett lélek lakozik. Anyja kiskorában elhagyta egy férfi miatt, ezért az anyai nagymamája nevelte egészen 15 éves koráig, utána meghalt. Apját nem ismerte. Csak akkor volt boldog, ha énekelhetett. Élete szerelme Honjou Ren, aki megtanította énekelni és gitározni. Szerelme jeléül magára tetováltatott egy virágot, amit úgy hív „renvirág”. Úgy hívták egymást, hogy „Sid & Nancy”. Ezért Nana adott Rennek egy láncot, amin lakat van, viszont a kulcs Nanánál, hogy sose felejtse el. Majd Ren belejentette, hogy elutazik Tokióba és belép a Trapnest nevű együttesbe. Bár Nana gondolkozott rajta, hogy vele megy, mégsem ment, mert önállóan akart feljutni a csúcsra. Két évre rá ő is felköltözött Tokióba, így ismerte meg Nanát. 16 évesen Ren miatta kezdett el dohányozni, élete első cigarettája a „Seven Stars” volt. Ezekben az időkben alakult a bandájuk aminek a „Black Stones” nevet adták, de rövidítve használták: „Blast” vagyis robbanás. Mikor megismerkedett a másik Nanával, egyből szimpatikusnak találta és nem gondolta hogy az idő folyamán Ő lesz neki a legjobb barátnője. Ezért is borult ki mikor bejelentette, hogy elhagyja a közös fészket és megházasodik. Yasura úgy gondol mint a testvérére, hiszen ha baja van, először hozzá rohan, ő tanította meg dobolni.

  • Japán hang: Paku Romi (énekhang: Cucsija Anna)
  • Angol hang: Rebecca Shoichet
  • Magyar hang: Peller Anna.


Nana további szereplői

Okazaki Shinichi

A Blast új basszerosa, aki Ren helyébe lépett. Egy hírdetésre jelentkezett és hogy bevegyék a csapatba, a koráról hazudott, 18 évesnek adta ki magát. Otthonról elszökött, bár az okát senki nem tudja. Legnagyobb példaképe Honjou Ren, aki a Trapnest gitárosa, és megígérte, hogy jobb lesz nála. Abból él, hogy pénzért nőkkel van, akik mindent megvesznek neki és még szállása is van estére. Mikor már a banda tagja volt, újabbnál újabb piercingekkel állított elő és rászokott a dohányzásra. Mikor összefutnak a Trapnest tagjaival, valami kis szikra éleződött ki Reira és ő közte. Fiatal kora ellenére nagyon bölcs dolgokat tud mondani és nagyon ragaszkodó típus, volt, hogy Hatchit is megvédte, mikor Takumi szidta.

nana-anime_dvd01.jpg image by Temari-sama

Ginpej

  • Japán hang: Fumihiko Tacsiki
  • Magyar hang:


Honjou Ren

Ren árván nőtt fel, születésekor egy raktárépület előtt hagyták, ahol később lakott. A Black Stones basszusgitárosa volt, ám kapott egy ajánlatot a Trapnesttől. Elfogadta, és ez a döntés vezetett a Blast ideiglenes feloszlásához. Tokióba ment, ám szerelme Oosaki Nana iránt nem tűnt el. Két évig nem láthatták egymást, ám a Ren nyakában lévő lakat mutatja hogy érzelmeik megmaradtak. Később, mikor Nana Tokioba költözik Nana elmegy egy koncertjükre és utána találkoznak is. Kapcsolatuk nagyon bonyolult és mély érzelmekkel teli. Ren adta Nanának az életet, az álmati; ő tanította meg gitározni és kérte fel, hogy legyen az együttesük énekese. Ren nem csak szóló gitáron, hanem basszus gitáron is járszik, és ő írja a számokat a Trapnestnek.


http://www.bigcat.hu/anime/kepek/nana.jpg


AnimePaperwallpapers_Nana_sjade11_2.jpg NANA image by avif007

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése